Biedt mijn woonverzekering dekking bij verhuur?

Ben je in bezit van een woning en wil je deze verhuren? Dan dien je dit door te geven aan je woonverzekering.

Dit geldt ook als je je woning tijdelijk verhuurt, omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Sommige verzekeraars zullen in dat geval namelijk een hogere premie rekenen voor de woonverzekering, omdat ze er vanuit gaan dat het risico op schade groter is bij verhuur.

Woonverzekering bij verhuur

Als je je woning permanent verhuurt, heb je vaak zelf geen spullen in de woning staan. De meubels en dergelijke brengt de huurder vaak zelf mee. Omdat de woonverzekering een combinatie van een inboedel- en opstalverzekering is, kun je als je gaat verhuren de woonverzekering vaak opzeggen en een losse opstalverzekering afsluiten. Bij sommige woonverzekeringen kun je echter ook gewoon de waarde van inboedel op nul zetten, zodat je niet meer premie betaalt dan nodig.

Besluit je je woning gemeubileerd te verhuren? Dan valt (een deel van) de inboedel in de woning wel onder jouw aansprakelijkheid en is het dus verstandig de inboedeldekking van je woonverzekering wel aan te houden.

Woonverzekering bij verhuur afsluiten

Wil je een woonverzekering afsluiten voor een woning die je gaat verhuren? Informeer dan even bij je makelaar.  Het is belangrijk omdat er bij verhuur specifieke voorwaarden worden gesteld door de verzekeraars.

Eigen appartement verhuren

Ben je in bezit van een appartement of een appartementencomplex? Wanneer je je eigen appartement wilt verhuren, loopt de opstalverzekering via de Vereniging van Eigenaren (VvE). Meer hierover lees je in het artikel ‘VVE Opstalverzekering‘. De inboedelverzekering moet je wel zelf verzorgen.

 

Geld.nl